Ιδρυτικά και επιστημονικά μέλη της Διάδρασης:

Αναστασία Αδάμ

Είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. 3278/16-7-2014) και καθηγήτρια φυσικών επιστημών. Είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει μετεκπαιδευθεί στην αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία στα πλαίσια του προγράμματος του ΕΚΠΑ στην παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” καθώς και στο εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα του τμήματος ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Επίσης, είναι απόφοιτος του Ανώτερου Σεμιναρίου Συμβουλευτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι αριστούχος απόφοιτος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Σόφιας και κάτοχος πτυχίου Master στην Κλινική Χημεία από την Ιατρική Σχολή της Σόφιας. Ως υπότροφος της Abbott Hellas ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο University of Reading της Αγγλίας στον τομέα της διοίκησης και απέκτησε τίτλο MBA. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Νωρίτερα εργάστηκε ως Καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) σε δημόσια σχολεία της μέσης γενικής εκπαίδευσης καθώς και της ειδικής αγωγής. Ως επιστημονικός συνεργάτης εργάστηκε στις φαρμακευτικές εταιρείες Bayer Hellas, Abbott Hellas και Novo Nordisk στον τομέα της διάγνωσης και διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης στους εφήβους κ.ά.

Διάδραση - Ποιοι είμαστε

***

Χρυσόστομος Παπασπύρου

Χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών με προχωρημένες σπουδές στην οργανική χημεία στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ΕΤΗ) και αριστούχος διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αμβούργου στην γλωσσολογία με ειδίκευση στις κινηματικές (νοηματικές) γλώσσες. Διαθέτει πιστοποιημένη γνώση διοίκησης, καθοδήγησης και τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Διαθέτει τριαντάχρονη εκπαιδευτική και διδακτική εμπειρία στο Ειδικό Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αθηνών (Αγία Παρασκευή), τα οποία διευθύνει από το 2009 και μέσα στα οποία εποπτεύει την πρακτική και την ερευνητική εργασία φιλοξενουμένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών παιδαγωγικής από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Αμβούργου και Βερολίνου. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, καθώς επίσης και την ελληνική, την γερμανική και την κυπριακή κινηματική γλώσσα. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Αμβούργου από το 1990. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με πλήρη διοικητικά και ακαδημαϊκά καθήκοντα. Έχει διατελέσει μέλος επισήμων επιστημονικών επιτροπών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, μέσα στο πλαίσιο των οποίων ηγήθηκε ως επιστημονικός υπεύθυνος και συγγραφέας για την καταγραφή της γραμματικής της γερμανικής κινηματικής γλώσσας και για την καταγραφή της γραμματικής και του λεξιλογίου της κυπριακής κινηματικής γλώσσας σε επίσημα γλωσσολογικά ερευνητικά προγράμματα. Έχει διατελέσει μέλος επισήμων τριμελών επιτροπών αξιολόγησης μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει δημιουργήσει καινοτόμα πολυμεσικά εκπαιδευτικά εργαλεία για την δίγλωσση εκπαίδευση ανηκόων (κωφών) στην Ελλάδα, τα οποία έχουν εγκριθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εισηγήσεις γύρω από τις κινηματικές γλώσσες και την εκπαίδευση των ανηκόων σε επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή και έχει δημοσιεύσει σε διάφορες γλώσσες συνολικά περίπου 50 έργα (βιβλία, CD, DVD, συνεισφορές σε συλλογικούς επιστημονικούς τόμους, άρθρα, μελέτες, βιβλιοκριτικές και μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων). Είναι ανήκοος.

Διάδραση - Ποιοι είμαστε (2)

***

Κωνσταντίνος Πολέμης

Φιλόλογος εκπαιδευτικός. Διδάσκει σε Λύκειο της Αθήνας. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών, από την κατεύθυνση κλασσικής φιλολογίας. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου master στη Θεωρία της Λογοτεχνίας και τη δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Μ. Βρετανίας. Για τις παραπάνω σπουδές του έλαβε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Τρία χρόνια έχει θητεύσει σε δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και στο ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες του που αφορούν τη γραμματική και τη σύνταξη της ελληνικής γλώσσας, την αρχαία ελληνική φιλολογία κ.ά. Έχει παράλληλα διδάξει σε σεμινάρια που συμμετείχαν απόφοιτοι για τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων σε κωφούς μαθητές και έχει εκπονήσει σχετικές προτάσεις. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Το 2013 ίδρυσε την ιστοσελίδα www.citycampus.gr με σκοπό την ποιοτική ενημέρωση των φοιτητών για θέματα σπουδών. Την ιστοσελίδα αυτή διευθύνει ανελλιπώς από την ίδρυσή της ως τμήμα των δραστηριοτήτων του στη «Διάδραση».

Διάδραση - Ποιοι είμαστε (3)

Οι φωτογραφίες είναι από το freedigitalphotos.net