Αναστασία Αδάμ

CEO Διάδρασης – Ψυχολόγος – Βιοχημικός – M.Sc. – MBA

Είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ασκεί τη συμβουλευτική ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία χρησιμοποιώντας την διεπιστημονική ακαδημαϊκή της γνώση αλλά και την μακρόχρονη επαγγελματική της εμπειρία με ολιστική ψυχοδυναμική ματιά.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και Πρόεδρος της Διάδρασης.

Έχει μετεκπαιδευθεί στην αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία στα πλαίσια του προγράμματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα του τμήματος ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.

Επίσης, είναι απόφοιτος του Ανώτερου Σεμιναρίου Συμβουλευτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει παρακολουθήσει ψυχαναλυτικά σεμινάρια της Ελληνικής Νέας Λακανικής Σχολής.

Έχει εκπονήσει επιστημονικές μελέτες με θέματα την ανεργία και το βίωμα της οικονομικής κρίσης από τους εφήβους. Επόπτες για τις μελέτες αυτές είχε τους καθηγητές Κλινικής Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου και Γρηγόρη Ποταμιάνο.

Η μελέτη της για την ανεργία δημοσιεύθηκε σε συλλογικό τόμο υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γρηγόρη Ποταμιάνου από τις εκδόσεις Παπαζήση, ενώ για το βίωμα της οικονομικής κρίσης από τους εφήβους έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε επιστημονικά συνέδρια μαζί με την Καθηγήτρια Φωτεινή Τσαλίκογλου. Για το θέμα αυτό έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε συλλογική έρευνα από τις εκδόσεις Κέδρος, καθώς και στο tvxs.gr και το citycampus.gr.

Έχει MBA (Master in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας με ειδίκευση στην Οργανωσιακή Ψυχολογία, τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, την Επικοινωνία και την ανάπτυξη των Soft Skills.

Για το MBA έλαβε υποτροφία από την Abbott Hellas.

Έχει master από την Ιατρική Σχολή της Σόφιας στην Βιοχημεία – Κλινική Χημεία και είναι αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας με αναγνώριση των τίτλων από το ΔΟΑΤΑΠ.

Νωρίτερα εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στις φαρμακευτικές εταιρείες Bayer Hellas, Abbott Hellas και Novo Nordisk στον τομέα της διάγνωσης και διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη.

Έχει ολοκληρώσει ανώτερες σπουδές στη μουσική στο Εθνικό Ωδείο.

Είναι μητέρα και συνεχίζει να μετεκπαιδεύεται και να επιμορφώνεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ενδεικτική αναφορά δημοσιευμένων έργων της Αναστασίας Αδάμ:

(υπό έκδοση)       Αδάμ Αναστασία, “Εφηβεία και οικονομική κρίση”.

2015                     Αδάμ Αναστασία, Τι λένε οι έφηβοι για την οικονομική κρίση;, citycampus.gr.

2015                      Αδάμ Αναστασία, Αβάνη Μ., Αμολοχίτης Φ., Μπισμπίκη Ι., “Η ταυτότητα του ανέργου”, στο: Ποταμιάνος Γ., Γκιτάκος Β., Το βίωμα της ανεργίας, Αθήνα: Παπαζήσης.

2015                      Αδάμ Αναστασία, Τσαλίκογλου Φ.,”Το βίωμα της παρούσας κοινωνιοκο-οικονομικής κρίσης από τους εφήβους”, Ανακοίνωση στο τέταρτο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές, Αθήνα.

2014                      Αδάμ Αναστασία, “Το βίωμα της οικονομικής κρίσης από τους εφήβους”, στο: Πατούλη Κ., Η έρευνα για την κρίση 2010-2014, Αθήνα: Κέδρος.

2014                       Αδάμ Αναστασία, “Το βίωμα της οικονομικής κρίσης από τους εφήβους και ο ρόλος της συμβουλευτικής ψυχολογίας”, Ανακοίνωση poster στο πέμπτο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Πάτρα.

2014                       Αδάμ Αναστασία, Σουκούρογλου Ε., “Μ’ αγαπά η χώρα μου;” Ο λόγος στα παιδιά και τους εφήβους…”, tvxs.gr.

2014                       Αδάμ Αναστασία, “Οι έφηβοι αποκαλύπτουν”, ομιλία στο Floral.

2014                       Αδάμ Αναστασία, “Πώς βιώνουν οι έφηβοι την κρίση;”, tvxs.gr.

2014                       Αδάμ Αναστασία, “Το βίωμα της οικονομικής κρίσης από τους εφήβους”, Πτυχιακή εργασία, Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

2004                      Adam Anastasia, “The influence of emotional intelligence on the change process in a business invironment. Evidence from a global health care company”, dissertation for the MBA of Henley Management College, University of Reading.

1994                      Αδάμ Αναστασία, Τσάτσεφ Κ., Βασίλεβα Σ., “Μέθοδος άμεσου ηλεκτροθερμικής απορροφήσεως για τον προσδιορισμό χρωμίου στα ούρα”, Balkan Journal of Clinical Laboratory, 79.

1994                       Αδάμ Αναστασία, Τσάτσεφ Κ., Βασίλεβα Σ., “Μέθοδος άμεσου ηλεκτροθερμικής απορροφήσεως για τον προσδιορισμό χρωμίου στα ούρα”, ανακοίνωση στο Δεύτερο Βαλκανικό Συνέδριο Κλινικού Εργαστηρίου, Κωνσταντινούπολη.

1993                       Αδάμ Αναστασία, “Μέθοδος άμεσης ηλεκτροθερμικής ατομικής απορρόφησης σπεκτροφωτομετρίας για τον καθορισμό του χρωμίου στα ούρα”, Διπλωματική εργασία μεταπτυχιακών σπουδών στην κλινική χημεία, Πανεπιστήμιο Σόφιας, έδρα κλινικού εργαστηρίου και κλινικής ανοσολογίας.